Surówka z selera
Surówka z selera korzeniowego, marchewki i pora. Świetna do obiadu, szczególnie zimą, gdy trudniej dostać świeże warzywa.
Surówka z selera korzeniowego, marchewki i pora. Świetna do obiadu, szczególnie zimą, gdy trudniej dostać świeże warzywa.
Tłuszcze w kuchni: właściwości, przechowywanie, zastosowanie i wpływ na zdrowie. Wszystko co musisz wiedzieć na temat tłuszczów.
Zakwas na żurek robi się z mąki żytniej razowej, wody i przypraw. Połączone składniki poddaje się go procesowi fermentacji przez ok. 7 dni.
Przepis na smalec z cebulką i jabłkiem. Doskonały z chlebem i ogórkami kiszonymi lub jako dodatek do innych potraw (bigosu, gulaszu, sosów).
Jak długo można przechowywać jedzenie w zamrażarce? Które warzywa i owoce dobrze znoszą mrożenie? Jakie zasady zachować, a czego unikać?
Szybka i prosta w przygotowaniu pasta z tuńczyka i jajek. Świetnie sprawdzi się na kanapki. To pożywne i sycące śniadanie.
Połączenie dobroczynnych właściwości kiszonek, czosnku i miodu w jednym. Świetny sposób na przeziębienie i osłabienie organizmu.
Przepis na pyszny, wiejski bochenek chleba o lekko kwaskowym posmaku z chrupiącą skórką.
Złote mleko z kurkumą i imbirem — rozgrzewający napój na przeziębienie.
Mleko owsiane jest bardzo proste i tanie w przygotowaniu. Świetnie nadaje się do płatków śniadaniowych, kawy lub koktajli owocowych.