Przejdź do treści
Szukaj:

ZACZYNamy gotować

  • Strona główna
  • Przepisy
  • O nas
  • Kontakt

Marynowane ostre papryczki Jalapeño

Chłodnik litewski

Chłodnik litewski

Masło klarowane

Jak zrobić masło klarowane

ekstrakt kokosowy

Ekstrakt kokosowy — aromat do ciast i deserów

zupa rybna

Zupa rybna

Bagietki z masłem

Bagietki pszenne — tradycyjny przepis

surówka z selera
Dodatki do obiadu

Surówka z selera

24/05/202114/03/2021

Surówka z selera korzeniowego, marchewki i pora. Świetna do obiadu, szczególnie zimą, gdy trudniej dostać świeże warzywa.

Dowiedz się więcej
tłuszcze roślinne, oliwa z oliwek
Przydatna wiedza

Tłuszcze w kuchni

10/03/202110/03/2021

Tłuszcze w kuchni: właściwości, przechowywanie, zastosowanie i wpływ na zdrowie. Wszystko co musisz wiedzieć na temat tłuszczów.

Dowiedz się więcej
Zakwas na żurek
Zupy

Zakwas na żurek

18/03/202106/03/2021

Zakwas na żurek robi się z mąki żytniej razowej, wody i przypraw. Połączone składniki poddaje się go procesowi fermentacji przez ok. 7 dni.

Dowiedz się więcej
smalec
Mięsa i ryby Na kanapki

Smalec z cebulką i jabłkiem

02/03/202102/03/2021

Przepis na smalec z cebulką i jabłkiem. Doskonały z chlebem i ogórkami kiszonymi lub jako dodatek do innych potraw (bigosu, gulaszu, sosów).

Dowiedz się więcej
mrożone owoce
Przydatna wiedza

Mrożenie jedzenia

14/03/202121/02/2021

Jak długo można przechowywać jedzenie w zamrażarce? Które warzywa i owoce dobrze znoszą mrożenie? Jakie zasady zachować, a czego unikać?

Dowiedz się więcej
Pasta z tuńczyka
Mięsa i ryby Na kanapki

Pasta z tuńczyka na kanapki

14/02/202114/02/2021

Szybka i prosta w przygotowaniu pasta z tuńczyka i jajek. Świetnie sprawdzi się na kanapki. To pożywne i sycące śniadanie.

Dowiedz się więcej
kiszony czosnek
Przetwory

Czosnek kiszony w miodzie

19/02/202120/01/2021

Połączenie dobroczynnych właściwości kiszonek, czosnku i miodu w jednym. Świetny sposób na przeziębienie i osłabienie organizmu.

Dowiedz się więcej
Chleb pszenno-żytni
Pieczywo

Chleb pszenno-żytni na drożdżach

19/01/202119/01/2021

Przepis na pyszny, wiejski bochenek chleba o lekko kwaskowym posmaku z chrupiącą skórką.

Dowiedz się więcej
Złote mleko
Nabiał Napoje

Złote mleko

12/01/202112/01/2021

Złote mleko z kurkumą i imbirem — rozgrzewający napój na przeziębienie.

Dowiedz się więcej
Mleko owsiane
Nabiał Napoje

Mleko owsiane

12/01/202104/01/2021

Mleko owsiane jest bardzo proste i tanie w przygotowaniu. Świetnie nadaje się do płatków śniadaniowych, kawy lub koktajli owocowych.

Dowiedz się więcej

Stronicowanie wpisów

Poprzedni Strona 1 Strona 2 Strona 3 Strona 4 … Strona 7 Następny

Facebook

ZACZYNamy gotować

profil

Z miłości do jedzenia…
…i nienawiści do stania przy garach
Nie znajdziesz tu przepisów na carpaccio z jelenia ani pierożki z mąki kasztanowej. Uczymy się gotować od podstaw, naturalnie, zdrowo, tanio i przy minimalnym wkładzie czasu i pracy. ZACZYNamy!

#Jagody goji i tak są niedobre

Szukaj:

POLITYKA PRYWATNOŚCI

© prawa autorskie2025 ZACZYNamy gotować. Wszelkie prawa zastrzeżone.Blossom Recipe | Stworzona przezMotyw Blossom.Napędzane przez WordPress.
Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam sięPolityka prywatności