Jak zrobić mydło
Mydło domowej roboty przygotowywane od podstaw metodą na zimno. Ekologiczne, naturalne i bez sztucznych dodatków podrażniających skórę.
Mydło domowej roboty przygotowywane od podstaw metodą na zimno. Ekologiczne, naturalne i bez sztucznych dodatków podrażniających skórę.
Olej chili jest bardzo uniwersalny, świetnie smakuje z pierożkami, grilowanym mięsem i warzywami, makaronem lub jako dressing sałatkowy.
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i cebulki to pyszny dodatek do obiadu i prawdziwa witaminowa bomba!
Domowa oliwa pietruszkowa jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie zabiera dużo czasu. Ma bardzo intensywny, zielony kolor i ziołowy aromat.
Znajdziecie tutaj przepis na marynatę i dokładną instrukcję, jak przygotować schab z kością, aby był bardzo soczysty i delikatny.
Kiszona kukurydza ma niepowtarzalny, słodko-kwaśny smak. Jest bardzo prosta w przygotowaniu. Można ją przechowywać w lodówce przez wiele miesięcy.
Zobacz jak nadać intensywny kolor wielkanocnym jajkom bez użycia sztucznych barwników. Wystarczy czerwona kapusta, buraki, łupiny cebuli, kurkuma lub macha.
Kiszona rzodkiewka na pewno Was zaskoczy. Ma unikatowy smak, który zawdzięcza fermentacji przy udziale bakterii kwasu mlekowego.
Domowy ekstrakt waniliowy odmieni Wasze wypieki i desery. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i można go przechowywać latami.
Tradycyjny przepis na (nie tylko wielkanocny) żurek z białą kiełbasą i jajkiem na bazie bulionu z wędzonych żeberek i zakwasu z mąki żytniej.