Przejdź do treści
Szukaj:

ZACZYNamy gotować

  • Strona główna
  • Przepisy
  • O nas
  • Kontakt

Marynowane ostre papryczki Jalapeño

Chłodnik litewski

Chłodnik litewski

Masło klarowane

Jak zrobić masło klarowane

ekstrakt kokosowy

Ekstrakt kokosowy — aromat do ciast i deserów

zupa rybna

Zupa rybna

Bagietki z masłem

Bagietki pszenne — tradycyjny przepis

mydło
Przydatna wiedza

Jak zrobić mydło

18/05/202118/05/2021

Mydło domowej roboty przygotowywane od podstaw metodą na zimno. Ekologiczne, naturalne i bez sztucznych dodatków podrażniających skórę.

Dowiedz się więcej
olej chili i pierożki
Sosy, dipy, dressingi

Olej chili, aromatyczny i pikantny

11/05/202111/05/2021

Olej chili jest bardzo uniwersalny, świetnie smakuje z pierożkami, grilowanym mięsem i warzywami, makaronem lub jako dressing sałatkowy.

Dowiedz się więcej
surówka z czerwonej kapusty
Dodatki do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty

08/07/202128/04/2021

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i cebulki to pyszny dodatek do obiadu i prawdziwa witaminowa bomba!

Dowiedz się więcej
oliwa pietruszkowa
Sosy, dipy, dressingi

Oliwa pietruszkowa — domowa oliwa aromatyzowana ziołami

28/05/202128/04/2021

Domowa oliwa pietruszkowa jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie zabiera dużo czasu. Ma bardzo intensywny, zielony kolor i ziołowy aromat.

Dowiedz się więcej
soczysty schab z kością
Mięsa i ryby

Soczysty schab z kością

23/04/202123/04/2021

Znajdziecie tutaj przepis na marynatę i dokładną instrukcję, jak przygotować schab z kością, aby był bardzo soczysty i delikatny.

Dowiedz się więcej
kiszona kukurydza
Przetwory

Kiszona kukurydza

08/04/202108/04/2021

Kiszona kukurydza ma niepowtarzalny, słodko-kwaśny smak. Jest bardzo prosta w przygotowaniu. Można ją przechowywać w lodówce przez wiele miesięcy.

Dowiedz się więcej
jajka wielkanocne
Przydatna wiedza

Jak naturalnie zabarwić jajka wielkanocne?

10/06/202102/04/2021

Zobacz jak nadać intensywny kolor wielkanocnym jajkom bez użycia sztucznych barwników. Wystarczy czerwona kapusta, buraki, łupiny cebuli, kurkuma lub macha.

Dowiedz się więcej
kiszona rzodkiewka
Przetwory

Kiszona rzodkiewka

19/04/202131/03/2021

Kiszona rzodkiewka na pewno Was zaskoczy. Ma unikatowy smak, który zawdzięcza fermentacji przy udziale bakterii kwasu mlekowego.

Dowiedz się więcej
ekstrakt waniliowy
Na słodko

Ekstrakt waniliowy — jak przygotować w domu

02/06/202122/03/2021

Domowy ekstrakt waniliowy odmieni Wasze wypieki i desery. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i można go przechowywać latami.

Dowiedz się więcej
żurek z jajkiem
Zupy

Żurek wielkanocny — tradycyjny przepis

16/04/202118/03/2021

Tradycyjny przepis na (nie tylko wielkanocny) żurek z białą kiełbasą i jajkiem na bazie bulionu z wędzonych żeberek i zakwasu z mąki żytniej.

Dowiedz się więcej

Stronicowanie wpisów

Poprzedni Strona 1 Strona 2 Strona 3 … Strona 7 Następny

Facebook

ZACZYNamy gotować

profil

Z miłości do jedzenia…
…i nienawiści do stania przy garach
Nie znajdziesz tu przepisów na carpaccio z jelenia ani pierożki z mąki kasztanowej. Uczymy się gotować od podstaw, naturalnie, zdrowo, tanio i przy minimalnym wkładzie czasu i pracy. ZACZYNamy!

#Jagody goji i tak są niedobre

Szukaj:

POLITYKA PRYWATNOŚCI

© prawa autorskie2025 ZACZYNamy gotować. Wszelkie prawa zastrzeżone.Blossom Recipe | Stworzona przezMotyw Blossom.Napędzane przez WordPress.
Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam sięPolityka prywatności