Przejdź do treści
Szukaj:

ZACZYNamy gotować

  • Strona główna
  • Przepisy
  • O nas
  • Kontakt

Marynowane ostre papryczki Jalapeño

Chłodnik litewski

Chłodnik litewski

Masło klarowane

Jak zrobić masło klarowane

ekstrakt kokosowy

Ekstrakt kokosowy — aromat do ciast i deserów

zupa rybna

Zupa rybna

Bagietki z masłem

Bagietki pszenne — tradycyjny przepis

hummus
Sosy, dipy, dressingi

Hummus — pasta z ciecierzycy

26/07/202125/07/2021

Hummus to pochodząca z Bliskiego Wschodu pasta z ciecierzycy. Podaje się ją polaną oliwą z oliwek z chlebkami pita, pieczywem lub warzywami.

Dowiedz się więcej
chleb na proszku do pieczenia
Pieczywo

Chleb bez drożdży, gotowy w 40 min.

21/07/202119/07/2021

Chleb bez drożdży i bez wyrastania. Używamy proszku do pieczenia, dlatego zaraz po wyrobieniu ciasta możemy włożyć je do piekarnika.

Dowiedz się więcej
Pasztet drobiowy
Mięsa i ryby Na kanapki

Pasztet drobiowy bez pieczenia

18/07/202118/07/2021

Prosty przepis na pasztet drobiowy z dodatkiem smażonej cebulki, czosnku i czerwonego wina. Do jego zrobienia wystarczy blender lub malakser

Dowiedz się więcej
shakshuka
Śniadania

Shakshuka (czyt. szakszuka), czyli jajka sadzone w potrawce z warzyw

25/06/202125/06/2021

Shakshuka to bardzo aromatyczna, pikantna i sycąca potrawa. Można jeść ją prosto z patelni z plackami tortilli lub bagietką.

Dowiedz się więcej
Owsianka z owocami leśnymi
Śniadania

Owsianka z owocami i jogurtem

29/06/202124/06/2021

Czy owsianka gotowana na wodzie może być pyszna? No jasne! Zobacz przepis na owsiankę z owocami i jogurtem. Super zdrowe śniadanie, które zjesz ze smakiem

Dowiedz się więcej
Kompot z rabarbaru
Napoje

Kompot z rabarbaru

23/06/202123/06/2021

Idealny na upalne dni, orzeźwiający kompot z rabarbaru, do którego przygotowania potrzebne są tylko 3 składniki. Pysznie i zdrowo!

Dowiedz się więcej
Kompot z gruszek
Napoje

Kompot z gruszek

17/06/202117/06/2021

Kompot z gruszek podany do obiadu będzie zdrową i pyszną alternatywą dla sklepowych napoi zawierających ogromne ilości cukrów i konserwantów

Dowiedz się więcej
Musztarda
Sosy, dipy, dressingi

Domowa musztarda | 2 przepisy i wszystko, co musicie wiedzieć

09/06/202109/06/2021

Domowa musztarda ma bardzo intensywny smak dzięki świeżo zmielonym ziarnom gorczycy. Świetnie nadaje się do grilla i mięs na ciepło i zimno.

Dowiedz się więcej
Musztarda francuska
Sosy, dipy, dressingi

Musztarda francuska domowej roboty z fermentowanej gorczycy

23/06/202102/06/2021

Musztarda francuska domowej roboty z fermentowanej gorczycy żółtej i brązowej jest pyszna, a przy tym szybka i łatwa w przygotowaniu.

Dowiedz się więcej
Surówka z marchewki
Dodatki do obiadu

Surówka z marchewki i jabłka

31/05/202131/05/2021

Surówka z marchewki jest jednocześnie lekko słodka i kwaskowa, a przy tym bardzo soczysta. Świetnie pasuje do ryb, dań z drobiu i pulpetów.

Dowiedz się więcej

Stronicowanie wpisów

Strona 1 Strona 2 … Strona 7 Następny

Facebook

ZACZYNamy gotować

profil

Z miłości do jedzenia…
…i nienawiści do stania przy garach
Nie znajdziesz tu przepisów na carpaccio z jelenia ani pierożki z mąki kasztanowej. Uczymy się gotować od podstaw, naturalnie, zdrowo, tanio i przy minimalnym wkładzie czasu i pracy. ZACZYNamy!

#Jagody goji i tak są niedobre

Szukaj:

POLITYKA PRYWATNOŚCI

© prawa autorskie2025 ZACZYNamy gotować. Wszelkie prawa zastrzeżone.Blossom Recipe | Stworzona przezMotyw Blossom.Napędzane przez WordPress.
Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam sięPolityka prywatności